Persbericht

De werving en selectiemarkt staat momenteel behoorlijk onder druk. Dat wordt nog veel erger voorspelt oprichter Jasper Hennen van OSV Schaken. OSV Schaken is een franchise organisatie en heeft al 10 vestigingen in Nederland. Hennen is tevens oprichter van de zeer succesvolle landelijke keten Vrijehuizenmarkt, een prijsvechter onder de makelaars.
OSV Schaken rekent slechts 5% commissie, de laagste van Nederland. Het overgrote deel van de werving en selectiebureaus rekent 20 tot 30% over een jaarsalaris en sommige zelfs een volledig jaarsalaris. Er worden dus enorme bedragen in rekening gebracht.

Jasper Maas (oprichter OSV Schaken):”De meeste bureaus vinden dat alleen al hun status voldoende is om vaak extreem hoge commissies te rekenen. Het werd tijd voor een doorbraak. Wij werken met franchisenemers en hebben daardoor minder overhead. Door de schaalgrootte kunnen wij onze klanten veel extra voordelen bieden.

Lisa Huismans (OSV Schaken Midden-Holland): “OSV Schaken hanteert een unieke formule: meer kwaliteit tegen een zeer concurrerende prijs. Wij werven en selecteren kandidaten voor functies van magazijnbediende tot CEO. Door de hoeveelheid transacties en de schaalgrootte kunnen wij 5% commissie vragen. Onze werkwijze zorgt ervoor dat de juiste persoon veel sneller en voordeliger op de juiste plek zit.

Jasper Maas: “Wij leggen de drempel zo laag, dat de ondernemer nu wel eerst even achter zijn oren zal krabben, voordat hij zelf op zoek gaat naar een werknemer. Dat kost hem meer tijd en geld. Onze zeer ervaren consultants selecteren direct de juiste kandidaat. Zij werven dagelijks en hebben daardoor meer kijk op de zaak. En mocht de kandidaat de proeftijd niet doorkomen dan selecteren wij de volgende voor niets!
Lisa Huismans: “Ik word overal zeer enthousiast ontvangen. Het is voor mij een ‘must’ om te weten wat er in een bedrijf speelt en steek daar veel energie in. Sommige ondernemingen ken ik inmiddels zo goed, dat je al snel weet of een bepaalde persoon wel of niet in het bedrijf past. Een vertrouwensrelatie met de werkgever of personeelsmanager is een voorwaarde. Voor mij is maatwerk erg belangrijk Er is tenslotte geen bedrijf hetzelfde, en dat is het leuke aan ons vak!